Politievoertuigen.nl

 
Inhoud Ford
  - Startpagina

  - Gemeentepolitie

  - Ford
    - Ford A type
    - Ford Capri
    - Ford Country
    - Ford Escort
    - Ford F1
    - Ford F350
    - Ford Fordor

    - Ford Granada

    - Ford Sierra
    - Ford Taunus
    - Ford Transit
 
!


Ford Fordor

Een van de vier eerste radiowagens van de Amsterdamse gemeentepolitie. Achterin lagen 3 grote bakken van Canadese makelij, van de mobilofooninstallatie. Het nummer 88888 was toentertijd het alarmnummer van de Amsterdamse politie. (Info M. Wiessenberg)

Ford Fordor
Foto: J. Hoogendoorn

Ford Fordor
Gemeentepolitie Amsterdam (bj 1948)
Een van de vier eerste radio wagens van de Amsterdamse gemeentepolitie. Achterin lagen 3 grote bakken van Canadese makelij, van de mobilofooninstallatie. Het nummer 88888 was toentertijd het alarmnummer van de Amsterdamse politie. 
Info: M. Wiessenberg

Foto: P. Gravemaker

 

Ford Fordor
Overdraging van de eerste radiowagens aan de politie Amsterdam in met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het jaar 1948. De foto is genomen bij het hoofdbureau van politie in Amsterdam. De auto's waren voorzien van een Canadese mobilofooninstallatie, bestaande uit grote zware bakken. De kentekens begonnen met de lettercombinatie GZ. De wagens waren toen voorzien van provinciale kentekens en GZ stond voor de provincie Noord Holland. In 1951 gingen de provinciale kentekens over in de landelijke kentekenregistratie.
Info. M. Wiessenberg

Ford Fordor
Ongevallendienst Gemeentepolitie Amsterdam
Foto P. Gravemaker